Logo Uutwiek

DE UUTWIEK


De Uutwiek

De Uutwiek, © C. Breider


Voorzieningen


Passantenhaven De Uutwiek is een gezellig haventje met prima voorzieningen. In de havenkom is plaats voor circa 20 boten. Alle ligplaatsen zijn voorzien van verlichting en walstroom. Er is een walstation voor vuilwater en bilgewater, evenals een vulpunt voor drinkwater. Het haventerrein wordt goed onderhouden. Er staan picknicktafels en er zijn vuilcontainers.

In het nette sanitairgebouw bevinden zich twee ruime badkamers, drie wc's, een stortplaats voor chemische toiletten, twee aanrechtbladen met spoelbakken, een wasmachine en een wasdroger. Elke badkamer is voorzien van twee wastafels en een douche. Er is warm en koud water.

Boten met een doorvaarthoogte tot 1.80 meter, zoals sloepen, kunnen ook bij de aanlegplaatsen langs de Heerenveenseweg ten zuiden van het bruggetje over de Prinsenwijk worden aangemeerd. Bij die aanlegplaatsen is wel verlichting aanwezig, maar geen walstroom.

Op sommige websites staat dat er een trailerhelling is in passantenhaven De Uutwiek. Die informatie is niet juist.

Witte fietsen


Op het haventerrein staan twaalf witte fietsen. Deze fietsen mogen gratis worden gebruikt door de varende bezoekers van de Uutwiek, bijvoorbeeld voor een leuke fietstocht of om boodschappen in het dorp te doen.

Negen ondernemers en drie particuliere "gulle gevers" hebben in 2008 de aankoop van deze fietsen mogelijk gemaakt. De ondernemers zijn, in willekeurige volgorde: Hotel-restaurant Lunia, Kees en Hepie Faber (destijds uitbaters van Gasterij 't Wapen), Slagerij Gerald Huft, Autobedrijf Siton-Suzenaar, Bakkerij Verloop, Assurantie-advieskantoor Brandsma, Hawar, Leven met Hart en Ziel en Supermarkt Attent.

Informatieset


Om bezoekers na aankomst in de haven een beetje wegwijs te maken is een informatieset gemaakt. Naast allerlei praktische zaken en tips staan daarin leuke wandel- en fietsroutes die in de haven beginnen en eindigen.

© Alle rechten voorbehouden