Logo Uutwiek

OLDEBERKOOP

Tjongervallei

Tjongervallei, © C. Breider

Wandelen en fietsen


Oldeberkoop is een bezienswaardig dorpje. De fraaie parkbossen en de mooie omgeving nodigen uit tot het maken van wandelingen en fietstochten. Bij de Toeristische Informatiepunten in Oldeberkoop zijn diverse wandelroutes en fietsroutes verkrijgbaar.


Parkbossen Kunstroute


Vereniging Plaatselijk Belang Oldeberkoop heeft samen met Stichting Open Stal, Stichting Dorpsarchief Oldeberkoop en Landschapsbeheer Friesland een kunstroute ontwikkeld in de parkbossen. U kunt genieten van de bossen, de kunstwerken en de monumenten. In deze wandelroute staan de oorspronkelijke gedachte van de Engelse landschapsstijl van de parkbossen (mooie natuur, bezinning, verrassing, slingerpatronen, spiegelvijvers etc.), de historie en de kunstobjecten langs de route centraal.

De kaart met de route en uitleg van bezienswaardigheden is gedurende de zomer te verkrijgen bij de kiosk van Open Stal (tijdens de Open Stal-periode), Hotel Restaurant Lunia en het Hof van Oldeberkoop. Op de wandelkaart staan twee routes: de rode (2,5 km) en de blauwe (2,5 km). De routes starten bij Hotel Restaurant Lunia. U kunt de routes apart van elkaar lopen en u kunt de rode en de blauwe route combineren. Door de pijltjes op de kaart en de routepaaltjes te volgen, komt u langs de monumenten, kunstwerken en bezienswaardigheden.


Wandelroutes Stichting Promotie Oldeberkoop


Onderstaande wandelroutes zijn uitgegeven door Stichting Promotie Oldeberkoop. U kunt de routebeschrijvingen, inclusief kaartjes, downloaden (pdf), bekijken en afdrukken. De routes beginnen en eindigen bij geit Snoesje, tegenover de Bonifatiuskerk, in het centrum van Oldeberkoop.


Fietsroutenetwerk Zuidoost-Friesland


Het fietsroutenetwerk bestaat uit kleine trajecten die met elkaar verbonden zijn via knooppunten. Op ieder knooppunt staat een kaart. De trajecten tussen de knooppunten zijn bewegwijzerd, zodat het volgende knooppunt gemakkelijk te vinden is. Bij de Toeristische Informatiepunten in het dorp is informatiemateriaal over het fietsroutenetwerk te verkrijgen, zoals een kaart en de fietsroute Kunst en cultuur: een fietstocht van 36 kilometer in de omgeving van Oldeberkoop en Noordwolde, door een gebied met een schat aan cultureel erfgoed.


Fietsroutes Stichting Promotie Oldeberkoop


Onderstaande fietsroutes zijn uitgegeven door Stichting Promotie Oldeberkoop. U kunt de routebeschrijvingen, met kaartjes, downloaden (pdf), bekijken en afdrukken. De routes beginnen en eindigen bij geit Snoesje, tegenover de Bonifatiuskerk, in het centrum van Oldeberkoop.


© Alle rechten voorbehouden